Ο Ιμάντας χρονισμού είναι η καρδιά των εξαρτημάτων για την σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου μας. Tροφοδοτεί με κίνηση και συγχρονίζει όλα τα μηχανικά μέρη του κινητήρα. Η σωστή και έγκυρη αντικατάσταση του, είναι πολύ σημαντική για την μέγιστη απόδοση του κινητήρα.

Ευτυχώς ένας ιμάντας που είναι αρκετά φθαρμένος , δίνει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Τα περιστατικά στα οποία κόβεται μονομιάς είναι ελάχιστα, ενώ συνήθως η αμέλεια στην συντήρηση προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα. Κατά μέσο όρο, το διάστημα αντικατάστασης φτάνει τις 60.000 χλμ. ή τα 7 χρόνια ανάλογα με τον κάθε κατασκευαστή αλλά και τη χρήση του εκάστοτε οδηγού του αυτοκινήτου. Οι κινητήρες που διαθέτουν καδένα χρονισμού , συνήθως το διάστημα αντικατάστασης φτάνει τις 100.000 με 150.000 χλμ. ή όποτε φθαρεί.

φθαρμένος ιμάντας χρονισμού

Στο συνεργείο μας διαθέτουμε ειδικά εργαλεία και τεχνική βιβλιοθήκη για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων για την σωστή τοποθέτηση του Ιμάντα ή της Καδένας του οχήματος σας! Ανανεώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την τεχνική βιβλιοθήκη του συνεργείου μας, αλλα και την γκάμα των εργαλείων μας, για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και οχήματα νέας τεχνολογίας.

εργαλεία χρονισμού μηχανής αυτοκινήτου